Nu putini sunt romanii care, ajunsi pe meleagurile altora, si-au dovedit maestria si au stralucit acolo.

Petrache Penaru, inventatorul stiloului, este unul din acestia. El a obtinut in Franta brevetul de inventie Nr. 3208 din data de 25 mai 1827, pentru o mica masinarie, inscrisa cu ciudatul titlu -la plume portable sans fin, qui s`alimente elle-meme avec de l`encre, ceea ce tot el a tradus in romaneste: pana portabila care nu se termina, care se alimenteaza singura cu cerneala.

Inventatorul stiloului are o biografie palpitanta. Nascut in anul 1799, intr-o comuna din judetul Valcea, Petrache Poenaru si-a facut studiile la Craiova, iar, dupa ce a lucrat o perioada in cadrul Episcopiei din Ramnicu Valcea, a poposit la Bucuresti, unde a predat greaca veche la Scoala Mitropoliei.

In scurt timp, ajunge secretar al lui Tudor Vladimirescu, dupa ce colegii de haiducie l-au parat ca nu stie sa manuiasca nici pistolul, nici pumnalul si ca nu manuieste altceva mai bun, decat numai condeiul.

Dupa esuarea revolutiei lui Tudor Vladimirescu, colaboratorii sai au fost urmariti, surghiuniti sau ucisi, dar Petrache Poenaru reuseste nu numai sa scape, dar sa obtina si o bursa de studii la Scoala Tehnica din Viena si Berlin, in anul 1822.

Magazinul EvoPapetarie comercializeaza o gama larga de stilouri, de diferite culori, la cele mai accesibile preturi, special pentru elevi, si nu numai.